Climatul De Sabah

Climatul de Sabah, sau de Est Malaezia este cald și umed pe tot parcursul anului cu highlands se bucură de o climă temperată cu climat alpin.

Climatul de Sabah are o mare diversitate. La Kota Kinnabalu, capitala, temperatura rareori se ridica mai sus 90F la mijlocul zilei sau scade sub 73 F, la miezul nopții, iar media pluteste în jurul valorii de 80 F. ploaie este greu și umiditate ridicate pe tot parcursul anului. Ploaia este mai mult decât la KL sau Kuala Lumpur, în Malaezia de Vest de-a lungul anului. Toți acești factori climatici face viața dificilă pentru orice străin folosit pentru zonele cu climă mai rece. Putem spune, prin urmare, că schimbările climatice la KK -ca Kota Kinaabalu este dragoste numit – este de obicei ecuatorială.

Acum, când ne-am lăsa KK -care este la nivelul mării-pentru o călătorie spre Muntele Kinnabalu – cel mai înalt munte din Asia de Sud-Est, la mai mult de 14.000 de metri deasupra nivelului mării – din care KK devine este numele, vom vedea o varietate de climate de pe drum.

Așa cum am începe ascensiunea noastră, după câțiva kilometri, am observat o scădere de temperatură și umiditate. Temperatura a început să devină suportabil. Ne aflăm într-o zonă cu mare să nu depășească 80 F și minima în jurul valorii de 70 F., de fapt, intrarea în zona temperată. Câțiva kilometri mai mult și suntem acum în Zona temperată Rece-un climat mult ca Insulele Britanice, cu mare de 60 F și un nivel scăzut în jurul valorii de 48 F. Aici ajungem la un parc adevărat în cazul în care drumeții începe.

Când părăsim drumul și urcăm în continuare, ne aflăm într-temperat-rece regiune cu suficiente precipitații-un climat mult ca ploios părți din Canada sau la munții și dealurile din Scoția care beneficiază de precipitațiile abundente.

Când vom ajunge la partea de sus, spre uimirea noastră, ne-am găsi zăpadă, și, te superi, zapada este aici perpetuă. Asta înseamnă că suntem deasupra zăpezii. La Muntele Kinnabalu sus, climatul este alpin, doar ca Anzi sau Alpii sau Himalaya – singura diferență este că de când suntem în regiunea tropicală deci acest munte fața locului se primește mult mai mult cantitatea decât oricare dintre celelalte intervale ale lumii. Aici temperatura este aproape de sau sub punctul de îngheț pe tot parcursul anului și corectă haine grele este necesară.

Pe scurt, Sabah, are cele mai diverse climatice în întreaga Malaezia de la transpirație KK la rece Kinnabalu și cele mai diverse peisaj de tipic ecuatorială vegetație tipică de flora alpină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *